(utk lebih kurang 30 keping)
Bahan-Bahan:
1. 2 cawan tepung naik sendiri 2. 1/2 cawan margerin
3. 5 sudu besar gula ising
4. 1 biji telur
5. 1 cawan keju cheddar diparut
Cara-Cara:
1. panaskn oven pada suhu 190'c. sapukan dulang pembakar dgn sedikit mentega 2. putarkn margerin dan gula ising sehingga lembut dan ringan. tambah telur dan kacau sebati
3. masukkan tepung dan keju. gaul sebati
4. boleh tekap tepung tadi dgn acuan yg kita suka atau cubit2 guna jari saje macam yg i buat tu
5. bakar selama 15min dalam oven atau sehingga masak
Nana, kalau pakai tepung biasa mcm mana? Nak kena tambah berapa teaspoon baking powder or soda bicarbonate? Hehe. I ni tak pernah beli self raising flour..:D
ReplyDeletekalau ikot resepi dlm buku, dia pakai 2 cawan tepung gandum n 3 sudu teh serbuk penaik..i saje pakai self raising flour :)
ReplyDeletekalau ikot resepi dlm buku, dia pakai 2 cawan tepung gandum n 3 sudu teh serbuk penaik..i saje pakai self raising flour :)
ReplyDeleteOooo..ingatkan memang pakai self raising flour..hihi..okey2 tq. Nanti nak try la..buat biskut raya skali. :P
ReplyDelete